Behalve voorzitter ben ik een van de oprichters van Stichting School voor School. In het verleden werkte ik wel eens mee aan het transport van afgeschreven Nederlandse schoolmeubels naar Curaçao. Het begon mij steeds meer tegen te staan, om twee redenen. In de eerste plaats omdat anderen blij moesten zijn met onze afgeschreven spullen. Maar daarnaast ontdekte ik dat de transportkosten – bijeen gekregen door giften – vaak net zo hoog bleken te zijn als de productiekosten van nieuwe meubels ter plekke. Dat idee was het begin van Stichting School voor School. Toen ook anderen enthousiast werden voor dit idee hebben we Stichting School voor School opgericht. We ontdekten dat de nood in sommige landen wel heel hoog is: helemaal geen schoolmeubels maar les op de grond of zittend op een boomstam. Deze leerlingen hebben de hoogste prioriteit voor Stichting School voor School. Ik hoop dat u net zo geraakt bent door dit verhaal en op dezelfde eenvoudige manier kinderen en jongeren wilt helpen. Een stoel en een tafel is toch wel het minste wat we hen op school kunnen geven?

Peter de Vries